czyli tak, zrobic na rozgrzana patelnie bez tluszczu i ile czasu smazyc z obu stron? i pod koniec dodac tylko troche soli i pieprzu, zadnych innych przypraw?
Przyprawy takie jakie lubisz,długość smażenia też zależy od tego jakie mięso lubisz :-) Po ok 5 min. z każdej strony i powinny być dosmażone, warto dodać że podczas smażenia najpierw rozgrzewasz patelnie do maksa,później zmniejszasz do połowy i przykrywasz pokrywką . Ja smażę bez tłuszczu na grillowej patelni.
Wpisz sobie aromaty do kawy, są bez tłuszczu i cukru:-), różnią się trochę od tych ogólnodostępnych aromatów do ciast, trzeba ich trochę więcej dodawać :)
300 g kurczaka smaze na 10 g oliwy i mam na dwa posiłki , to zły sposó na redukcji ? steka przed smazeniem nacieram oliwa i smaze bez tluszczu juz , ujdzie ? gdy pieke mieso w piekarniku albo rybe to smaruje folie lyzka oliwy , moze byc ? nie znosze gotowanego miesa wiec kombinuje :D z gory dzieki za odp Zmieniony przez - lupin3333 w dniu [...]
Masz jeszcze do wyboru smażenie bez tłuszczu jak Ci np. ta oliwa pobija tłuszcze, grillowanie, pieczenie, duszenie - poza gotowaniem w wodzie/na parze są inne opcje.
[...] się jakiegoś owoca też po obiedzie zaraz zjeść. ---------------------------------------------------- Po treningu ma się rozumieć? Ziemniaki/ryż + mięso (ale nie smażone) bez tłuszczu + warzywa ---------------------------------------------------- 5-ty (między obiadem a kolacją): Tutaj już mogę się zabawić. Smakuje mi kasza kus-kus, dlatego [...]
[...] 2 II pieczywo razowe daj dodaj warzyw i oliwy wiesz ile jest szynki w tej szynce ? zastanów się III j/w IV jak dasz rade zmień ziemniaki na kasze makaron czy ryż a kotleta bez panierki i smażonego bez tłuszczu dodaj oliwy cukier w hebacie zbędny V cukier zbędny w herbacie a takze surówka i oliwa snikeżrs też VI ryż daj chude mięso i będzie ok [...]
wątróbka i inne podroby, szynka bez tłuszczu, pierś z indyka, tłuste ryby (śledź,pikling,makrela) do tego oczywiście oleje roślinne - podstawa diet tłuszczowych. Tego mięsa nie trzeba aż tak wiele, można korzystać z innych źródeł proteiny
Dzisiaj spóbowałam mięsko. Kupiłam schab, wycięłam kawałek bez tłuszczu i ugotowałam, pokroiłam bardzo drobno, wymieszałam z ryżem i surówką i jakoś to zjadłam, Nie powiem,że było łatwo i nie zbyt dobrze się czułam po obiedzie, ale to już coś=) Mam też pytanie na temat tuńczyka kons. we własnym sosie, niby nic w składnikach kiepskiego nie ma, [...]
myślę ze pop-corn wystrzelony w mikrofali bez tłuszczu nie jest zły , czytałam sporo dobrego o nim, a kukurydza do jedzenia to raczej z kolby a nie ziarenek- ale mogę się mylić oczywiście tylko kukurydza z kolby ma wysokie IG i w niedużych ilościach tylko Zmieniony przez - markoto w dniu 2014-04-04 12:47:43 Zmieniony przez - markoto w dniu [...]
[...] mięknięcia podczas gotowania (kwaśność zależy od kapusty, wcześniej robiłem to mi kwaśniejsza wyszła. Oczywiście z warzywami to tak na oko. Kurczaka delikatnie podsmażyłem bez tłuszczu, jego na końcu dodałem i tyle, aaa i zapomniał bym cebula do tego szła podsmażana na kostce słoniny ale to tak symbolicznie, na cały gar to nawet nie było znaku, [...]